SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Burger King w Szwecji sprawdza, czy klienci znajdą różnice między burgerem mięsnym a roślinnymi

Szwedzki Burger King wprowadził nowe menu „50/50”, w którym losowo - bez wiedzy klienta - wybierany jest burger mięsny lub roślinny. W ten sposób sieć chce udowodnić, że nie ma między nimi różnicy.

Na razie akcja testowana jest w Szwecji – przed szerszym jej rozwinięciem na cały rynek europejski. W jej ramach wprowadzono do menu Rebel Whopper i Rebel Chicken King. Są to kopie burgerów z wołowiną i kurczakiem, w których kotlety zrobiono na bazie roślin.

- Jesteśmy naprawdę dumni z tego, jak trudno jest odróżnić nasze burgery na bazie roślin od prawdziwego mięsa. Z menu 50/50 mamy nadzieję, że więcej osób odważy się je wypróbować - mówi Daniel Daniel Schröder, dyrektor marketingu Burger King  w Szwecji.

To, który z burgerów (czy ten oryginalny mięsny czy też ten roślinny) trafi do klienta dzieje się bez jego wiedzy. Jest to wybierane losowo. Na pudełku nie ma też widocznego oznaczenia, jaki burger się w nim znajduje. Klient dopiero po zeskanowaniu kodu z pudełka uzyska informacje, czy burger ma kotlet z mięsa czy też zrobiony na bazie roślin.

 

Dołącz do dyskusji: Burger King w Szwecji sprawdza, czy klienci znajdą różnice między burgerem mięsnym a roślinnymi

4 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
rafał
Burger King postanowił strzelić sobie w stopę udowadniając, że ich burgery są tak słabe, że mogą być zrobione z czegokolwiek a i tak klienci nie zauważą różnicy.
odpowiedź
User
anna kmy
Świetna opcja dla wegan 😉😂
odpowiedź
User
karol
Tyle razy mówię weganom że mięso niczym nie różni się od ich trawy. Teraz zrozumieją.
odpowiedź