"Jakubiak w sezonie" po raz trzeci w kuchnia+
W sobotę 4 lutego br. na antenie kuchnia+ ruszy emisja trzeciej serii programu kulinarnego Tomasza Jakubiaka „Jakubiak w sezonie”.
W programie „Jakubiak w sezonie” prowadzący zaprasza w podróż po kraju, by pokazać, że Polska obfituje w doskonałe i zdrowe produkty sezonowe: świeże i produkowane na małą skalę.
Trzecia seria będzie poświęcona potrawom, które można przyrządzić z produktów dostępnych w Polsce zimą. W każdym z sześciu odcinków gospodarz przygotowuje trzy dania ze składników będących tematem przewodnim epizodu. W programie widzowie znajdą porady kulinarne, jak w zimowym menu wykorzystać mięsa i ryby, a także różnego rodzaju kasze, fasole, grzyby oraz orzechy. Jakubiak popłynie kutrem na połów z bałtyckimi rybakami, weźmie udział w polowaniu na dziki i jelenie, odwiedzi rzeźnię, w której sezonuje się wołowinę i sprawdzi, jakie rasy krów hoduje się w Polsce. Spróbuje też sił w zimowym wędkarstwie i sprawdzi, jak rosną boczniaki i pieczarki.
Emisja trzeciej serii programu "Jakubiak w sezonie" na antenie kuchnia+ od 4 lutego br., w soboty o 14:30.
Dołącz do dyskusji: "Jakubiak w sezonie" po raz trzeci w kuchnia+