Gaja Kuroń z Gabrielą Darmetko prowadzą audycję kulinarną w Trójce
Od środy 1 lipca audycję kulinarną na antenie radiowej Trójki ma Gaja Kuroń. Wraz z Gabrielą Darmetko po godz. 10.15 prowadzi autorski program „Kuchnia z jajem”.
Grażyna Gaja Kuroń to córka kucharza Macieja Kuronia i wnuczka Jacka Kuronia. Kilka lat temu wzięła udział w „Master Chefie”, dziś prowadzi szkolenia i kursy kulinarne oraz przygotowuje indywidualne plany dietetyczne.
- Razem z Gają przygotowałyśmy nietypową formę radiowych kulinariów. To będzie poradnikowa, ale podana w lekki sposób audycja oparta na zasadzie kontrastu: ja w kuchni mam dwie lewe ręce, a dla Gai nie ma rzeczy niemożliwych. Dlatego to ja wymyślam produkt, z którego ma powstać danie, a Gaja ma za zadanie podać prosty przepis, składający się z maksymalnie pięciu składników. Nie będą to wymyślne potrawy, ale czasami na pewno zaskakujące. I każdy, nawet ktoś kto nie ma czasu na gotowanie lub doświadczenia w kuchni, będzie w stanie je samodzielnie zrobić - mówi Gabriela Darmetko z radiowej Trójki, która zaprosiła Gaję do wspólnej audycji.
O pojawieniu się Gai Kuroń na antenie Trójki mówił portalowi Wirtusalnemedia.pl kilka dni temu dyrektor anteny, Kuba Strzyczkowski. Strzyczkowski sukcesywnie ściąga na antenę dziennikarzy, którzy rozstali się z tą anteną w ostatnich tygodniach, ale nie tylko. W czerwcu wrócił m.in. Wojciech Ossowski ze swoimi „Ossobliwościami muzycznymi”, Katarzyna Kłosińska z dwiema audycjami, a Michał Żakowski rozpoczął cykl „Świat i ludzie”. W lipcu wraca też z „ABC Popkultury” Katarzyna Borowiecka.
Według badania Radio Track od marca do maja br. Trójka miała 4,6 proc. udziału w rynku słuchalności, wobec 5,1 proc. rok wcześniej.
Dołącz do dyskusji: Gaja Kuroń z Gabrielą Darmetko prowadzą audycję kulinarną w Trójce
Nowość w Trójce autonomicznej Strzyczkowskiego.