Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2012-02-13

A A A POLEĆ DRUKUJ

Walentynkowe rarytasy w restauracji Rozpusta

Na 14 lutego restauracja Rozpusta przygotowała specjalne menu nie tylko dla zakochanych. Wielbiciele dobrej kuchni i nowych, oryginalnych smaków będą mogli skosztować między innymi polędwicy ze strusia czy carpaccio z przegrzebka, zwanego też małżą św. Jakuba. Do tego walentynkowy szampan i truskawki – wszystko w przytulnym wnętrzu restauracji przy ul. Elektoralnej w Warszawie.

Rarytasów z wyjątkowego, walentynkowego menu będzie można spróbować tylko w ten jeden dzień, w Święto Zakochanych, a dania zostaną przyrządzone z najświeższych produktów. Na romantyczną kolację szef kuchni proponuje przystawkę, danie główne i deser stanowiące zaskakujące połączenia smaków. Na początek tygrysie krewetki w malinowym dressingu, marynowana polędwica z kaczki z egzotycznymi owocami, sałata z owczym serem i wędzoną piersią z gęsi albo wspomniane carpaccio z przegrzebka z galaretką z kiwi. Jeszcze ciekawiej prezentuje się wybór dań głównych: żabnica (zwana też diabłem morskim), ceniona przez kucharzy ryba, podana na ryżu z atramentem z kałamarnicy oraz smażona polędwica ze strusia w sosie karmelowo-balsamicznym z kluskami lwowskimi.

Po tak wspaniałym posiłku czas jeszcze na rozpływający się w ustach deser. Niebanalne ciastko camargo z gorącym sosem wiśniowym i wyśmienita beza hiszpańska z sorbetem porzeczkowym to doskonałe zwieńczenie walentynkowej uczty. Wszystko w cenie 220 zł od pary. Goście z pewnością zakochają się w niezwykłych potrawach serwowanych w restauracji Rozpusta.

Adres:

Rozpusta Restauracja Polska

ul. Elektoralna 23

00-137 Warszawa

Rezerwacje: 22 499 51 78





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS