Jeżyk to delikatny biszkopt z bitą śmietaną i owocami, gotowy w kilku prostych krokach. Wystarczy dodać podstawowe składniki: jaja, tłuszcz mleko lub wodę, kremówkę oraz dowolne owoce, by wyczarować ciasto ounikalnym smaku i ciekawym wyglądzie. Indywidualny dobór owoców – bananów, malin, jagód czy truskawek sprawi, że ciasto za każdym razem może być inne.
Na opakowaniu podano dwa sposoby złożenia wypieku – podstawowy i bardziej skomplikowany, polecany do przygotowania torciku na uroczystości rodzinne, np. urodziny dziecka.
Jeżyk jest dostępny w sprzedaży od 22 sierpnia br. Jedno opakowanie pozwala otrzymać 1600 g gotowego ciasta, czyli ok. 14 porcji.
Producent: Rieber Foods Polska S.A. (www.delecta.pl)
Produkt: Jeżyk (355 g)
Sugerowana cena det . 7,09-7,59 zł.
W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt:
Agnieszka Rudek, Kolterman Media Communications
tel. (12) 631 94 00, tel. kom. 0 510 081 203,
e-mail: a.rudek@kmc-pr.pl