Martini Fiero - nowość w portfolio wermutów Martini w Polsce (wideo)
Marka Martini wprowadza na polski rynek nowość w portfolio wermutów – Martini Fiero. Wyróżnikiem nowego smaku jest dodatek czerwonej pomarańczy.
Martini Fiero to słodko-gorzki wermut o intensywnie czerwonym kolorze. Słodycz zapewnia połączenie nut pomarańczy i mandarynek, pochodzących z regionu Morza Śródziemnego. Cytrusy są ręcznie zbierane, a ich skórki suszone w południowym słońcu. Delikatna gorycz to zasługa obecności piołunu i bylicy pontyjskiej w recepturze trunku, które razem nadają mu silnego aromatu. Martini Fiero został stworzony z myślą o łączeniu go w koktajlach z innymi składnikami, np. z tonikiem, kostkami lodu oraz plastrem czerwonej pomarańczy.
W kwietniu 2017 r. Martini Fiero zostało wprowadzone w Niemczech. To pierwsza od dawna nowość w portfolio marki. Poprzednio wprowadzony smak - Martini Rosato - został opracowany prawie 40 lat temu.
W Polsce Martini Fiero będzie wspierane szeroką kampanią promocyjną w digitalu - na Facebooku i Instagramie. Marka będzie również prezentować autorskie materiały twórców internetowych, promujące kulturę aperitivo i Martini Fiero&Tonic. Podczas najbliższej edycji festiwalu kulinarnego Resturant Week, w ramach współpracy z marką, konsumenci sięgną po 100 tys. festiwalowych koktajli. Przewidziane jest również wsparcie w gastronomii: promocje w lokalach oraz zespoły aktywacyjne zachęcające do spróbowania nowości. Produkt będzie też widoczny w punktach sprzedaży.
Martini Fiero będzie dostępny w szerokiej dystrybucji w Polsce od połowy kwietnia br.
Dołącz do dyskusji: Martini Fiero - nowość w portfolio wermutów Martini w Polsce (wideo)